Terug

Een terugblik op 20 jaar ZIB Investments Crowdfunding

16 september 2019

Dit jaar vieren wij ons 20-jarige jubileum. Op 16 april was het precies 20 jaar na oprichting.
In deze blog een terugblik op 20 jaar ZIB.

‘’Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen’’

20 jaar geleden is ZIB ontstaan vanuit het idee: ‘’wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen’’. De heer Van Koeveringe, voormalig CEO van Roompot Vakanties, is vanaf het begin betrokken geweest bij ZIB. Eerder dit jaar hielden wij ook een interview met de heer Van Koeveringe.

ZIB is destijds uit Roompot Vakanties ontstaan, maar is een aantal jaar na de oprichting een zelfstandige organisatie geworden. Roompot, toen nog met name in Zeeland actief, wilde graag verder met de uitbreiding van de vakantieparken. Maar soms hadden die uitbreidingen ook gevolgen voor de omgeving. Vanuit de gedachte om de omgeving mee te laten profiteren van de uitbreidingen, is het idee van Commanditaire Vennootschappen ontstaan. Zo werd er een breder draagvlak gecreëerd voor de ontwikkelingen van vakantieparken en kon de omgeving mee profiteren door middel van een investering met een mooi rendement.

Na vijf jaar al bijna 10 projecten

In juli 1999 konden investeerders deelnemen in het eerste project: CV Zeeland Kustgoed.De vastgoedportefeuille van dit eerste project bestond uit vakantiebungalows op de dichtbij het strand gelegen parken (Buiten)Hof Domburg en Noordzee Résidence De Banjaard.

Vijf jaar na oprichting waren al negen projecten gerealiseerd en na tien jaar was dit aantal meer dan verdubbeld. Inmiddels bestaat ons track record al uit meer dan 25 beleggingsprojecten.

Meer dan alleen recreatief vastgoed

Hoewel wij ons de eerste jaren voornamelijk richtten op recreatief vastgoed, is ook maatschappelijk vastgoed een onderdeel van de portefeuille geworden. De crowdfunding van ziekenhuis Vlissingen en project Zevenbergen, een investering in ouderenhuisvesting, zijn hier mooie voorbeelden van. Daarnaast zijn wij dit jaar gestart met een nieuwe vorm van beleggingen: indirect investeren in Private Equity.

Onze klanten

Veel van onze klanten investeren al vanaf het begin in onze beleggingsprojecten en schrijven nog steeds in op onze nieuwe initiatieven. Ook zien wij dat de volgende generatie van deze klanten interesse heeft in onze beleggingsprojecten, wat een mooie ontwikkeling is. Wij zijn trots op deze trouwe groep investeerders. Maar uiteraard laten wij ook graag nieuwe klanten kennis maken met onze beleggingsproducten.  

Toekomst

In de toekomst zullen wij ons steeds meer richten op maatschappelijk vastgoed. Er is een groeiende behoefte aan en wij hebben de kennis om deze behoefte in te vullen. Deze initiatieven zullen niet alleen in Zeeland, maar door heel Nederland worden ingevuld. U kunt hierbij denken aan beleggingsprojecten op het gebied van bijvoorbeeld zorg of onderwijs.

Door de vergrijzing en de gewijzigde zorgsector is de financiering van zorgvastgoed steeds meer in opkomst. Lees ook onze blog over het populairder worden van investeren in zorgvastgoed.

Op de hoogte blijven van ZIB?

Meld u aan ons voor onze nieuwsbrief en mis geen informatie over ons en onze nieuwe projecten.