Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Nieuws van ZIB

UBO-register gaat eind september online
Gepubliceerd op: 07-07-2020

Dit jaar krijgen veel organisaties te maken met het UBO-register. De livegang van het UBO-register staat gepland op 27 september 2020. Bestaande ondernemingen hebben dan 18 maanden de tijd om hun eigenaren of personen die zeggenschap hebben, op te nemen in het UBO-register. Lees in onze blog de belangrijkste vragen en antwoorden over het nieuwe UBO-register.
Lees Meer

Verhandelbare obligaties, hoe werkt het?
Gepubliceerd op: 06-06-2020

Belegt u in obligaties? U heeft dan een (verhandelbaar) schuldbewijs. Dit houdt in dat u de verhandelbare obligaties op elk gewenst moment kunt overdragen. In deze blog leggen wij aan u uit hoe dit te werk gaat.
Lees Meer

Impact Coronavirus
Gepubliceerd op: 20-04-2020

Een aantal weken geleden heeft onze regering maatregelen afgekondigd ter beheersing van het coronavirus. De positieve effecten op de volksgezondheid worden geleidelijk aan zichtbaar. De effecten op onze economie worden gaandeweg ook steeds merkbaarder. Graag informeren wij u over de mogelijke gevolgen voor uw investeringen bij ZIB.
Lees Meer

Sparen en beleggen in box 3, hoeveel belasting betalen over uw vermogen?
Gepubliceerd op: 03-03-2020

Bij de belastingaangifte 2019 betaalt u belasting over uw inkomen uit uw vermogen, de zogenaamde grondslag sparen en beleggen uit box 3. In deze blog vertellen wij hoe u uw vermogen kunt berekenen en waar u op moet letten bij de belastingaangifte 2019.
Lees Meer

Invoering van het UBO-register opnieuw uitgesteld
Gepubliceerd op: 02-03-2020

Het UBO-register is een openbaar register dat binnenkort in werking zal treden. De verwachting was dat het wetsvoorstel na goedkeuring door de Tweede Kamer snel door de Eerste Kamer zou worden aanvaard. Echter, door de onrust in het bedrijfsleven en bij maatschappelijke organisaties over de privacy van de UBO’s, overweegt de Eerste Kamer om een aanvullend onderzoek uit te voeren.
Lees Meer

Advies Wouter Bos: bouw meer huisvesting voor ouderen
Gepubliceerd op: 24-01-2020

Eind 2018 heeft het kabinet de commissie Toekomst zorg thuiswonende ouderen ingesteld. Met als opdracht advies te geven over wat er nodig is om de zorg voor thuiswonende ouderen ook in de toekomst op peil te houden. Onlangs is het rapport aangeboden en de commissie adviseert hierin onder andere om te investeren in geschikte woningen voor ouderen.
Lees Meer

Crowdfunding Awards 2019: prijs voor transparante portefeuillepagina!
Gepubliceerd op: 22-01-2020

Voor het tweede jaar op rij presenteert CrowdfundingCijfers.nl de Crowdfunding Awards. Ook voor 2019 hebben wij weer een award ontvangen: de award voor ‘’Transparante portefeuille 2019’’. Lees verder over wat deze award betekent.
Lees Meer

Een terugblik op 20 jaar ZIB met Nathalie Oosterlinck
Gepubliceerd op: 18-12-2019

Nathalie Oosterlinck, Operationeel Directeur bij ZIB, is al een groot deel van de 20 jaar betrokken bij ZIB. Hoe kijkt zij terug op de afgelopen jaren? En wat maakt het werken bij ZIB zo uitdagend? Lees het in het interview.
Lees Meer