Op zoek naar financiering?

Ontdek onze innovatieve financieringsmogelijkheden die specifiek zijn ontworpen voor vastgoed. Wij kunnen je helpen bij het vervullen van jouw financieringsbehoefte. Dit kan variëren van herfinancieren van bestaand vastgoed, het realiseren van renovaties, het ontwikkelen van nieuwe vastgoedprojecten of het optimaliseren van vastgoedstructuren.  

Wie zijn wij

 • Al 25 jaar succesvol in het opzetten van beleggingsprojecten
 • Ruime kennis en ervaring op het gebied van vastgoedfinancieringen.
 • Op maat gemaakte financiering voor de ondernemer
 • Flexibiliteit door meerdere benodigde vergunningen
 • Grote plaatsingskracht door omvangrijke en trouwe groep investeerders
 • Betrokkenheid en persoonlijk contact bij ZIB Investments

Wat zijn de voorwaarden voor een financiering?

 • We verstrekken financieringen vanaf € 2,5 miljoen
 • De financiering is vastgoedgerelateerd. Denk hierbij aan: recreatief vastgoed in combinatie met exploitant, zorgvastgoed zoals ouderenhuisvesting of ziekenhuizen, maatschappelijk vastgoed (huisvesting voor studenten of flexible arbeidskrachten), leisure en commercieel vastgoed (mits eigen gebruik)
 • Financieringen hebben een looptijd tussen de 7 en 10 jaar
 • Tijdens de looptijd vindt er op vaste momenten aflossing plaats
 • We richten ons op ondernemingen met stabiel track record en verdienpotentieel
 • We financieren geen startende ondernemingen
 • Aanvullende zekerheden zijn nodig voor de investeerders

Financiering tot € 5 miljoen

Bij een financiering tot € 5 miljoen kan deze gerealiseerd worden via ons crowdfundingplatform. Je financiering wordt geregeld in de vorm van een obligatielening, waarbij obligaties worden uitgegeven via ons. Bij deze obligatieprojecten investeren tientallen, soms honderden mensen, oftewel de 'crowd'. Aan deze investeerders betaal je rente over het geleende bedrag. Tijdens de looptijd wordt er ook afgelost aan de investeerders. De gelden hiervan lopen gescheiden via onze Bewaarinstelling. De voorwaarden voor de investering worden met ons samen afgestemd. ZIB Investments heeft als crowdfundingplatform een Europese crowdfundingvergunning (ECSP). Met deze vergunning staan we onder doorlopend toezicht van de AFM en de DNB. Wij zorgen ervoor dat de gehele financiering binnen de wet- en regelgeving valt.

Grote vastgoedfinanceringen

Omvangrijke vastgoedfinancieringen voor solide partijen kunnen wij ook regelen. Hierbij structureren wij een vastgoedfonds, waarvoor participaties worden uitgegeven aan een grote groep investeerders. Dit doen wij eventueel in combinatie met een obligatielening. De looptijden hiervoor kunnen langer zijn dan 10 jaar. Op deze manier kunnen wij grote financieringen regelen, zoals bijvoorbeeld is gedaan voor het vastgoedfonds ZIB VDVI Bonaire C.V. Hierbij hebben wij een een financiering van bijna € 15 miljoen gefaciliteerd voor de bouw van 6 nieuwe appartementengebouwen voor het Van der Valk Plaza Beach & Dive Resort Bonaire. ZIB Investments Beheer B.V. heeft hiervoor een AIFMD-vergunning en staat hiermee onder doorlopend toezicht van de AFM en DNB.

Stappenplan aanvraag financiering

 1. Wil je een gesprek hebben om te kijken wat voor elkaar kunnen betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Uiteraard kun je ook telefonisch contact met ons opnemen op 0118 - 65 22 70. Na ontvangst van het formulier nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
 2. Bij de beoordeling van je financieringsaanvraag kijken we naar verschillende aspecten, zoals de eigenschappen van het bedrijf, de jaarrekeningen, prognosecijfers en of je financiële doelen haalbaar zijn. Voordat we de financieringsaanvraag accepteren, wordt een uitgebreide due diligence op jou en je onderneming uitgevoerd.
 3. Als deze positief is, worden de voorwaarden voor de financiering besproken en papier gezet, zodat daarna de funding kan worden gestart!

Contactformulier financieringsaanvraag

Contactgegevens
Korte omschrijving van het project
Vul hieronder een korte omschrijving van het project in:

Succesvolle financieringsprojecten

Inmiddels hebben wij al sinds 1999 meer dan 40 vastgoedprojecten succesvol gefinancierd op het gebied van recreatief vastgoed, zorgvastgoed en maatschappelijk vastgoed, met behulp van vastgoedfondsen, corwdfunding en het uitgeven van oblgaties. Wil je bekijken welke projecten wij eerder realiseerden? Klik hier voor een volledig overzicht van alle beleggingsprojecten.

We beschikken daarnaast over de benodigde vergunningen om vastgoedfondsen te beheren en obligaties uit te geven en te plaatsen, waarmee we onder toezicht staan van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank.