Terug

Project Private Equity IX nu open voor inschrijving

4 juni 2024

Zorg voor een gespreide beleggingsportefeuille en beleg in private equity!
Ons nieuwe project Private Equity IX is open voor inschrijving. Na eerdere succesvolle rondes doet de Uitgevende Instelling, Stichting Financiering Private Equity I, een nieuwe uitgifte van obligaties. Hiermee koopt zij preferente participaties in het Fonds, BB Capital Fund Investments. Project Private Equity IX is de negende investeringsronde. Instappen kan al vanaf € 1.000, zo wordt indirect investeren in private equity toegankelijk voor een breed publiek!

Voorrang met preferente participaties
De Uitgevende Instelling geeft 2.500 obligaties uit van € 1.000 per stuk. Met het gehele uitgifte bedrag worden de preferente participaties in het Fonds gekocht. De preferente participaties hebben meer zekerheid, dan de gewone participaties in het Fonds. Dit komt omdat ze voorrang hebben op de gewone participaties in het geval van rentebetaling en terugbetaling. Het Fonds selecteert meerdere private equity fondsen die allemaal investeren in verschillende bedrijven. Zo investeer je indirect in de groei van duizenden bedrijven, maar niet met het hogere risico van de gewone participaties. 

Kernpunten van deze obligatie-uitgifte

  • 5,00% vaste rente per jaar, uitbetaling per kwartaal achteraf
  • Laagdrempelig investeren vanaf € 1.000 (via obligaties van € 1.000 per stuk)
  • Indirecte investering in een gespreide private equity portefeuille van ruim 7.000 bedrijven
  • Bij deelname eenmalig 2,0% emissiekosten over investeringsbedrag.
  • Bij een deelname vanaf € 25.000 eenmalig 1,0% emissiekosten. 
  • Zekerheid met aankoop preferente participaties in het investeringsfonds BB Capital Fund Investments
  • De verwachte datum waarop de obligaties worden uitgegeven is 17 juli 2024
  • Looptijd van de investering is maximaal 8 jaar, eerdere aflossing is mogelijk

Gespreid beleggen: vastgoed en private equity
Van oudsher biedt ZIB Investments beleggingsprojecten aan in de recreatieve sector. Sinds 2019 zijn het investeringsfonds BB Capital Fund Investments en ZIB Investments een samenwerking aangegaan. Met deze private equity projecten bieden wij onze investeerders de mogelijkheid tot het creëren van een gevarieerde beleggingsportefeuille. Dankzij deze unieke samenwerking is het mogelijk om naast te investeren in vastgoed, ook laagdrempelig indirect te investeren in een gespreide private equity portefeuille van duizenden bedrijven.

Sinds 2019 is er al voor ruim € 24,7 miljoen geïnvesteerd in private equity via ZIB Investments. Op dit moment heeft het Fonds al geïnvesteerd in 25 private equity fondsen die samen in ruim 7.000 bedrijven hebben geïnvesteerd. De investeringen zijn verspreid over meerdere aspecten, zoals sectoren, landen, investeringsjaren, thema's en soorten fondsen. Het Fonds heeft haar investeringen ook geografisch gespreid. Zo is van de totale portefeuille 66% in Europa geïnvesteerd, 29% in Noord-Amerika en is het overige verdeeld over de rest van de wereld. In de brochure lees je alle informatie over de investeringen van het Fonds.

Wat is private equity precies en hoe werkt het investeren?
Met private equity worden er investeringen in bedrijven gedaan door private investeerders. Dit kan gaan om financiering van start-ups (venture capital), groeiende bedrijven (growth capital) of het nemen van meerderheidsbelangen in gevestigde bedrijven (buy-out capital). Met deze investeringen in bedrijven, vaak voor een beperkte periode, kunnen specifieke groeiplannen worden uitgevoerd en worden de bedrijven naar een nieuwe fase gebracht. Het draait om het helpen groeien en innoveren, wat ook vaak zorgt voor meer banen binnen die bedrijven

Er zijn verschillende manieren om te investeren in private equity. Grote investeerders kunnen bijvoorbeeld rechtstreeks in een bedrijf investeren. Je kunt ook investeren in een private equity fonds, die een verzameling investeringen in bedrijven opbouwt. Of er kan worden geïnvesteerd in een zogenaamd Fund of Funds: hierbij wordt geïnvesteerd in een private equity fonds met een fondsmanager, die meerdere private equity fondsen selecteert om in te investeren. Omdat hierbij wordt geïnvesteerd in meerdere private equity fondsen, die op hun beurt weer in verschillende bedrijven investeren, is de spreiding groter dan wanneer je slechts in één private equity fonds zou investeren. Bij Project Private Equity VIII koopt de Uitgevende Instelling preferente participaties in zo’n Fund of Funds: BB Capital Fund Investments.

Ook investeren in groei en winst?
Dit project wordt door ZIB Beleggingsonderneming aangeboden onder de Europese crowdfundingvergunning. Alle informatie over het project lees je in het Blad met essentiële beleggingsinformatie en brochure die je kun lezen op projectpagina. Instappen kan al vanaf € 1.000. De inschrijfperiode loopt van 4 juni 2024 tot en met 10 juli 2024. De inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst van de volledige inschrijfdocumentatie. Via onze website kun je gemakkelijk online inschrijven of een account aanmaken, mocht je deze nog niet hebben. Een digitale inschrijving heeft de voorkeur en kan snel worden verwerkt. 

online inschrijven

Risico's
Beleggen in dit crowdfundingproject brengt risico's met zich mee, waaronder het risico van geheel of gedeeltelijk verlies van het belegde geld. Onder het tabblad ''Risico's'' lees je meer over de bijbehorende risico's en kredietscore. Het is belangrijk dat je, voordat je investeert, het gehele Blad met essentiële beleggingsinformatie leest en kennis neemt van Algemene Voorwaarden en de Bijzondere Voorwaarden Beleggingsonderneming en de Bijzondere Voorwaarden Crowdfundingdienstverlener van toepassing en de Obligatievoorwaarden. Wijzigingen voorbehouden.