Terug

ZIB Investments in het Brabants Dagblad

Naar aanleiding van ons nieuwe Project Waalwijk wat nu open staat voor inschrijving heeft het Brabants Dagblad ons benaderd over de financieringsmogelijkheden voor investeren in huisvesting van internationale arbeidskrachten in Waalwijk. Onderstaand lees je bericht wat op 1 juni 2023 geplaatst is in het Brabants Dagblad. 

---

Crowdfunding voor campus arbeidsmigranten in Waalwijk: 14 miljoen gezocht.

WAALWIJK – Waalwijk krijgt er wéér een grote campus voor arbeidsmigranten bij. Opmerkelijk: Waalwijkers kunnen zelf in het complex investeren., Het bedrijf Zeeland Investments Beheer (ZIB) gaat via crowdfunding op zoek naar de benodigde miljoenen voor het project.

Michel Koster 01-06-2023

Hoe groot de belangstelling precies is wordt afwachten. Vanaf vrijdag kunnen investeerders zich inschrijven voor het project. “De bouw van de campus gaat sowieso door”, benadrukt directeur Nathalie Oosterlinck van beleggingsonderneming ZIB. “Je gaat bij zo’n groot project niet over één nacht ijs. We verwachten voldoende interesse.” Als alles meezit, wordt na de zomer begonnen met de bouw op bedrijventerrein Haven. Begin volgend jaar kunnen er dan de eerste bewoners al in.
Het fonds ZIB Waalwijk steekt 14 miljoen euro in het complex voor tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten. Vlakbij het distributiecentrum van bol.com verrijst een campus voor 400 bewoners, met vier appartementencomplexen, een centrumgebouw, parkeerterrein en groen. “Er zijn al contacten met uitzendbureaus die er gebruik van gaan maken”, aldus Oosterlinck.

Stroom arbeidsmigranten houdt aan
In Waalwijk is dringend behoefte aan meer plekken voor arbeidsmigranten. De stroom buitenlandse werknemers houdt aan. Vooral veel bedrijven op Haven doen een beroep op arbeidsmigranten, die naast hun werk ook ergens moeten slapen. In Waalwijk zijn al meerdere grote campussen met honderden bewoners. Dit nieuwe complex sluit aan bij die formule.

Wat vooral opvalt, is de manier waarop het project gefinancierd wordt. ZIB heeft al sinds 1999 ervaring met zulke grote beleggingen. “Huisvesting voor arbeidsmigranten is voor ons wel nieuw”, geeft Oosterlink aan. De beleggingsmaatschappij richtte zich eerst vooral op de recreatieve sector. Zo heeft ze onder meer geïnvesteerd in Center Parcs Zandvoort, en is op dit moment betrokken bij een Van der Valk-project op Bonaire. Nu houdt het bedrijf zich ook bezig met speciale huisvesting voor bijvoorbeeld ouderen en studenten.

Het heeft de afgelopen jaren een slordige 900 miljoen geïnvesteerd door middel van vastgoedfondsen, crowdfunding en de uitgifte van obligaties. Er zijn ruim dertig projecten van de grond gekomen met hulp van zo’n 2500 investeerders.

“Je kijkt goed naar de kosten en verwachte opbrengsten. Dat voorkomt grote verrassingen.” Nathalie Oosterlinck, Directeur ZIB

Ook bij het Waalwijkse project maakt het bedrijf gebruik van de Europese crowdfundvergunning. Wie bij het initiatief wil aansluiten, moet minsten 5.000 euro inbrengen. ZIB geeft een kleine 5.000 obligaties uit á 1.000 euro. Ook komt er een speciaal vastgoedfonds voor deelnemers die minstens een ton in het project steken. De huuropbrengsten van de campus worden gebruikt om al dat geld weer af te lossen en de rente te vergoeden. De bedoeling is dat de deelnemers er uiteindelijk geld aan overhouden.

Niet zonder risico
Maar crowdfunding is niet zonder risico’s: je kunt je belegde geld ook (deels) verliezen. “Wij maakten dat zelf nog niet mee”, aldus Oosterlinck. “Je kijkt goed naar de kosten en verwachten opbrengsten. Dat voorkomt grote verrassingen.''

Het project wekt de nieuwsgierigheid van SGP-raadslid Henk van Zelst. Zo klinkt er in Waalwijk al lang de roep om de bouw van fleswoningen, maar is geld vaak een probleem. “Ook voor dit soort huisvesting is crowdfunding goed mogelijk”, stelt Oosterlink. “Daar kijken we zelfs al naar”.

Bron: https://www.bd.nl/waalwijk/crowdfunding-voor-campus-arbeidsmigranten-in-waalwijk-14-miljoen-gezocht~ab3ecfdd/ 

----

Vragen?
Moch je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben over investeren in Project Waalwijk, dan kun je gerust contact met ons opnemen via 0118 - 65 22 70 of info@zibinvestments.nl. Wij helpen je graag! Meer informatie over deelnemen vindt u op de projectpagina van Project Waalwijk.