Terug

Waar gaan ouderen wonen als ze te oud worden voor hun eigen huis?

18 november 2019

Ouderenhuisvesting
Het gebrek aan passende woningen voor ouderen wordt steeds groter. De vergrijzing in Nederland neemt toe en het verzorgingstehuis bestaat niet meer. Wanneer iemand te oud wordt voor zijn of haar eigen huis, is het niet eenvoudig om de overstap te maken naar een tehuis. 

Tegenwoordig hebben ouderen een steeds zwaardere medische indicatie nodig, willen ze in aanmerking komen voor een plek in een verpleeghuis. Een tussenliggende stap zou de overstap kunnen zijn naar ouderenhuisvesting in een bekende omgeving dichtbij alle noodzakelijke voorzieningen zoals winkels, huisarts en openbaar vervoer en zo deel uitmaken van een gemeenschap.

Project Zevenbergen
Onder andere door deze ontwikkelingen wordt het (indirect) investeren in ouderenhuisvesting steeds populairder. Met deze investeringen kan er gewerkt worden aan passende woningen voor ouderen. Eerder dit jaar hebben wij project Zevenbergen succesvol geplaatst. Bij dit project konden investeerders indirect investeren in een wooncomplex voor ouderen in Zevenbergen. Een complex met 141 (zorg)appartementen en centrale voorzieningen, waarbij een gedeelte is gerenoveerd. Dit complex ligt op korte loopafstand van het centrum van Zevenbergen en openbaar vervoer bevindt zicht op circa 500 meter afstand. Als aanvullende service kunnen bewoners er voor kiezen om zorg op maat te ontvangen. Op die manier kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen en is passende zorg voorhanden. 

Krappe woningmarkt 
Gisteren publiceerde het Financieel Dagblad een artikel over de krappe woningmarkt voor ouderen. Lees het artikel hier

Op de hoogte blijven?
In de toekomst verwachten wij meer projecten te kunnen realiseren, onder andere op het gebied van zorgvastgoed en ouderenhuisvesting. Op de hoogte blijven van onze projecten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.