Terug

Crowdfunding Center Parcs Zandvoort in een week vol

17 december 2018

Particuliere beleggers investeren via ZIB 7,45 miljoen euro in park

Middelburg, 17 december 2018 – Honderden particuliere beleggers hebben de mogelijkheid om te kunnen investeren in het populaire vakantiepark Center Parcs Zandvoort razendsnel aangegrepen. In ruim een week tijd is het project volgeschreven. Hiermee heeft ZIB Investments Crowdfunding de benodigde 7,45 miljoen euro binnen.

De inschrijving van het project begon op 19 november. Binnen 24 uur was al 28 procent van het benodigde bedrag opgehaald. Op 26 november was de crowdfunding al volgeschreven. En weer een dag later was alles vol. Middels crowdfunding is 2,5 miljoen euro opgehaald. Voor het resterende bedrag van 4,95 miljoen euro werden verhandelbare obligaties uitgegeven.

Door de succesvolle plaatsing van project Zandvoort stond ZIB in november op de eerste plaats in de lijst van de Nederlandse crowdfunding markt.

Eerder dit jaar verkreeg ZIB als één van de eerste crowdfundplatforms een vergunning voor het uitgeven van verhandelbare obligaties. De obligaties ten behoeve van investering in het Center Parcs-vastgoed is het eerste project van ZIB Beleggingsonderneming.

Aanschaf en restyling
In totaal gaat het om een financiering van 66 miljoen euro. Dit investeringsbedrag wordt gebruikt voor de aanschaf en upgrading van 120 cottages, het strandhotel en alle centrumvoorzieningen. Het park wordt volledig gerestyled.

Investeerders nemen deel voor een bedrag vanaf 10.000 euro. Zowel aan de deelnemers van de crowdfunding als aan de obligatiehouders keert ZIB een jaarlijkse rente uit van vier procent. Voor de obligaties geldt daarnaast een bonus van één procent bij aflossing. Het is niet de eerste keer dat ZIB investeert in een park van Center Parcs. In 2003 werd het grootste vastgoedfonds in Nederland gerealiseerd voor vakantiepark De Eemhof in Zeewolde. Daarvoor werd ook al een fonds gestart ten behoeve van Port Zélande in Ouddorp.  

Toplocatie
“We hadden wel verwacht dat er veel belangstelling zou zijn voor dit project, maar dat het zo snel zou gaan, kwam voor ons als een verrassing”, vertelt Nathalie Oosterlinck van ZIB. “Mensen vinden het duidelijk prettig om hun geld te steken in iets dat dicht bij huis is. Center Parcs  Zandvoort ligt op een toplocatie: aan de rand van één van de populairste stranden van Nederland. Doordat niet alleen de woningen, maar het hele park gerenoveerd worden, heeft dit vakantiepark ook voor de toekomst enorme potentie.”

Ook de aanhoudend lage spaarrente bij banken speelt mee in de grote vraag naar deze vormen van investeren, weet Oosterlinck. “ Onze klanten zoeken naar andere manieren om hun geld te investeren met een goed rendement. Vakantiewoningen zijn een geliefde investering. Het rendement ligt substantieel hoger dan de huidige rentes op spaarrekeningen. Met een vastgoedfonds belegt een groot aantal investeerders gezamenlijk in het totale park. De investeerders hebben geen zorgen over verhuur en onderhoud van de woningen.”

Park Zandvoort
Center Parcs park Zandvoort bestaat in totaal uit 428 vakantiewoningen, een hotel met 126 kamers en omvangrijke centrumvoorzieningen. Niet alleen de vakantiewoningen krijgen een opknapbeurt, ook Aqua Mundo, hotel, speeltuinen en de Action Factory worden volledig gemoderniseerd.