Terug

Terugblik op 2021 met de directie van ZIB

23 december 2021 

Met de feestdagen en de jaarwisseling in het vooruitzicht blikken wij graag samen met u terug op het afgelopen jaar en kijken wij ook alvast vooruit naar 2022. In 2021 zijn er ook bij ZIB weer mooie en positieve dingen gebeurd. Wij willen onze investeerders hartelijk danken voor het vertrouwen en zien er naar uit om in het nieuwe jaar opnieuw verschillende projecten aan te kunnen bieden.

Het jaar 2021 was wederom een bijzonder jaar. Waar we aan het begin van de zomer nog het idee hadden dat we de tijd van corona grotendeels achter ons konden laten, zitten we er in deze decembermaand toch weer middenin. De ondernemingen waar we in onze projecten mee samenwerken, zijn gelukkig zonder grote gevolgen deze periode doorgekomen. We hebben alle afspraken aan investeerders kunnen nakomen. Binnen de ZIB-organisatie hebben we gelukkig geen last van het virus gehad en het hele jaar hebben we de geplande projecten met goed resultaat kunnen plaatsen.

Project Private Equity IV
We zijn 2021 begonnen met een nieuwe ronde Private Equity. Na drie succesvolle plaatsingen, gingen wij in februari van start met project Private Equity IV. De vierde uitgifte was wederom een succes en was al binnen een week volgeschreven! In totaal is er voor ruim € 2,8 miljoen aan obligaties uitgegeven.

Project Marina Port Zélande
In maart volgde project Marina Port Zélande. Bij dit project werd geïnvesteerd in de jachthaven Marina Port Zélande met bijbehorende faciliteiten en 100 nieuwe camperplaatsen. De jachthaven is gelegen nabij Ouddorp. Investeerders konden hierbij deelnemen via Crowdfunding en/of verhandelbare Obligaties. De totale omvang van het project was € 10.800.000.

Project Van der Valk Bonaire
De inschrijving voor ons meest recente project Van der Valk Bonaire opende begin november. Hierbij kon geïnvesteerd worden in de financiering van zes nieuwe appartementengebouwen op het Van der Valk Plaza Beach & Dive resort. Het resort is gelegen op het Caribisch eiland Bonaire in een lagune, direct aan één van de mooiste stranden van Bonaire. Ook bij dit project kon er geïnvesteerd worden door middel van Crowdfunding en verhandelbare Obligaties. Begin december is project Van der Valk Bonaire volledig volgeschreven, in totaal is er € 14,5 miljoen opgehaald. De inschrijvingen verliepen vlot. De Obligaties waren binnen een week overtekend!

In totaal is het door de investeerders belegd vermogen dit jaar uitgebreid met € 27 miljoen. Het totaal bedrag door ZIB beheerde activa komt hiermee op € 190 miljoen. Wij danken iedereen hartelijk die heeft geïnvesteerd voor uw vertrouwen, want zonder onze investeerders was het realiseren van de projecten niet mogelijk geweest.

Ontwikkelingen 2021
In 2021 zijn wij naast het uitwerken van de nieuwe projecten druk geweest met het voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, waar wij als organisatie mee te maken krijgen. Als kroon op ons werk mochten wij in november jl. de vergunning ontvangen als AIFMD-beheerder. Een mooie aanvulling op de reeds bestaande vergunningen in ons bezit. Hiermee kunnen wij verder werken aan de groei van de portefeuille en daarmee invulling geven aan de wens van onze partners en relaties om regelmatig nieuwe projecten te presenteren. 

Inmiddels zijn wij weeral enkele maanden werkzaam vanuit onze nieuwe kantoorlocatie aan de Poelendaelesingel 12 in Middelburg. Een aantal van u heeft het monumentale pand inmiddels een bezoek gebracht. 

Vooruitblik 2022
Voor het jaar 2022 hebben wij al de nodige nieuwe investeringen op de planning staan. Wij hopen u in het nieuwe jaar weer te mogen ontvangen op een van onze bijeenkomsten hetzij voor nieuwe projecten, hetzij tijdens een bezoek aan de jaarbijeenkomsten.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe investeringsmogelijkheden bij ZIB Investments? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief, zodat u als eerste op de hoogte bent van nieuwe projecten in 2022.

Wij wensen u hele fijne feestdagen, goede gezondheid en graag tot in 2022!

Nathalie Oosterlinck-IJsebaert en Coos van den Ouden