Terug

Voorrang met preferente participaties

15 november 2023

Nieuwe beleggingskans: ontdek private equity
Bij project Private Equity VIII worden 2.500 obligaties van € 1.000 per stuk uitgegeven. Je ontvangt  daarvoor 5% rente per jaar. Met het uitgiftebedrag van € 2,5 miljoen wordt geïnvesteerd in preferente participaties in het investeringsfonds, BB Capital Fund Investments. Maar hoe werkt dit investeringsfonds en wat zijn preferente participaties nou precies? Wij leggen het graag aan je uit.

Een korte uitleg over het investeringsfonds
Het investeringsfonds BB Capital Fund Investments is sinds 2018 actief. Ze investeren meerdere private equity fondsen, inmiddels 23. Deze private equity fondsen investeren op hun beurt in tientallen bedrijven. Dit zorgt voor een brede spreiding in de portefeuille, met investeringen in inmiddels ruim 7.000 bedrijven. Door deze investeringen kunnen deze bedrijven groeien. Het fonds groeit elk jaar met investeringen van investeerders. ze geeft hiervoor preferente participaties en gewone participaties uit. Sinds de oprichting heeft het fonds een indrukwekkend gemiddeld jaarlijks rendement van 16% behaald, met een totale waarde van €121 miljoen per juni 2023.

Voorrang en zekerheid met preferente participaties
Je investeert indirect in preferente participaties. Van het totale fonds bestaat € 30 miljoen uit preferente participaties, dat is 24% van de totale waarde van het fonds. Er is vastgelegd dat de verdeling van preferente participaties en gewonen particiateis niet meer dan 30/70Deze gaan namelijk voor op de gewone participaties (76% van het fonds) en geven investeerders controle over de totale waarde van het fonds voor rente- en aflossingsbetalingen. Zelfs bij een daling van 70% in de waarde van het fonds blijft er voldoende over om de preferente participaties af te lossen. Alle informatie over de preferente participaties lees je in de brochure onder paragraaf 4.3 en 4.4.

Vast rendement op preferente participaties
De preferente participaties hebben een vast rendement van 5,0% per jaar, wat per kwartaal wordt uitbetaald. Het rendement op de gewone participaties is afhankelijk van het fondsrendement. Voor investeren in gewone participaties, mogelijk vanaf € 250.000, verwijzen we je graag naar BB Capital Fund Investments.

Meer informatie over indirect investeren in private equity?
Dit project wordt door ZIB Beleggingsonderneming aangeboden onder de Europese crowdfundingvergunning Alle informatie over het project lees je op de projectpagina. Instappen kan al vanaf € 1.000. De inschrijfperiode loopt tot en met 8 december 2023. Via onze website kun je gemakkelijk online inschrijven of een account aanmaken, mocht je deze nog niet hebben.

online inschrijven

Risico's
Beleggen in dit crowdfundingproject brengt risico's met zich mee, waaronder het risico van geheel of gedeeltelijk verlies van het belegde geld. Klik hier voor de Risico's en de bijbehorende kredietscore. Het is belangrijk dat je, voordat je investeert, het gehele Blad met essentiële beleggingsinformatie leest en kennis neemt van Algemene Voorwaarden en de Bijzondere Voorwaarden Beleggingsonderneming en de Bijzondere Voorwaarden Crowdfundingdienstverlener van toepassing en de Obligatievoorwaarden. Wijzigingen voorbehouden.