Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Veelgestelde vragen vastgoedfondsen (CV's)

Algemene vragen:

Wat is een vastgoedfonds?

Bij deze beleggingsmogelijkheid neemt u deel via participaties in een commanditaire vennootschap (CV). In deze structuur vormt u samen met de andere investeerders (participanten/commanditaire vennoten) en de beherend vennoot het vastgoedfonds.

Meer over beleggen in een vastgoedfonds vindt u hier.

Hoe kan ik investeren?

Voor ieder ZIB-fonds wordt een informatiedocument opgesteld. Zodra dit document beschikbaar is, is inschrijving op de participaties mogelijk. In het informatiedocument wordt het vastgoedproject volledig toegelicht, van structuur en risico's, tot rendement en betrokken partijen. De fondsen zijn besloten fondsen, waarvan de deelnemingen niet verhandelbaar zijn. 

Nieuwe investeringsmogelijkheden worden gepresenteerd op de Projectenpagina op deze internetsite. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe fondsen.

Vragen over uw belegging in een vastgoedfonds

Hoe kan ik mijn beleggingsportefeuille inzien?

U kunt uw beleggingsportefeuille inzien door in te loggen op de website.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

U kunt uw persoonlijke gegevens wijzigen door een e-mail te sturen naar info@zibinvestments.nl. Mocht u ook uw bankrekeningnummer willen wijzigen dan dient dit verzoek voorzien te zijn van uw handtekening.

Wat gebeurt er met mijn investering bij overlijden?

Indien de participant komt te overlijden, valt de deelname in diens nalatenschap. Het is niet mogelijk de inleg ineens terug te betalen aan erfgenamen. Wel kunnen de erfgenamen zich aanmelden voor de jaarlijkse inkoop (aanmelden voor 1 november). Op basis van een verklaring van erfrecht en benodigde stukken zal de rentebetaling worden gecontinueerd aan de rechtmatige nabestaanden. 

Zijn de participaties verhandelbaar?

Nee, de participaties zijn niet verhandelbaar.

Zijn mijn gegevens als participant openbaar?

Uw persoonlijke gegevens zijn beschermd en alleen voor u en ons zichtbaar.

Moet ik mijn investering opgeven bij de Belastingdienst?

Voor uw aangifte inkomstenbelasting kunt u uw persoonlijke beleggingsoverzicht gebruiken dat via uw account is in te zien. In uw aangifte vult u de beleggingen in bij Box 3. Voor specifieke situaties adviseren wij u contact op te nemen met uw belastingadviseur.