Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Obligaties - Beleggerscompensatiestelsel

Wanneer u belegt in obligaties, kan de waarde op en neer gaan en kunt u verlies maken. Daarvoor is geen compensatie. Maar als er iets misgaat bij de onderneming die uw beleggingen beheert en uw orders uitvoert, kan er Beleggerscompensatie van toepassing zijn.

MiFID II-vergunning
ZIB Beleggingsonderneming B.V. is met haar MiFID II-vergunning aangesloten bij het Beleggerscompensatiestelsel. Projecten met een uitgiftebedrag boven de € 5 miljoen worden door ZIB Beleggingsonderneming B.V. aangeboden onder de MiFID II-vergunning. Investeerders die kwalificeren als niet-professionele belegger en investeren in obligaties die worden aangeboden door ZIB Beleggingsonderneming B.V. onder de MiFID II-vergunning vallen onder de Beleggerscompensatie: de garantie dat u uw beleggingen tot maximaal € 20.000 terugkrijgt. Op de website van de De Nederlandsche Bank kunt u meer lezen over de Beleggerscompensatie.

ECSP-vergunning
Projecten met een uitgiftebedrag tot € 5 miljoen worden door ZIB Beleggingsonderneming B.V. aangeboden onder de ECSP-vergunning. Voor deze crowdfundingdiensten van ZIB Beleggingsonderneming B.V. is wettelijk geregeld dat het beleggerscompensatiestelsel niet van toepassing is.