Obligaties - Beleggerscompensatiestelsel

Wanneer je belegt in obligaties, kan de waarde op en neer gaan en kun je verlies maken. Daarvoor is geen compensatie. Maar als er iets misgaat bij de onderneming die je beleggingen beheert en je orders uitvoert, kan er Beleggerscompensatie van toepassing zijn.

MiFID II-vergunning
ZIB Beleggingsonderneming B.V. is met haar MiFID II-vergunning aangesloten bij het Beleggerscompensatiestelsel. Projecten met een uitgiftebedrag boven de € 5 miljoen worden door ZIB Beleggingsonderneming B.V. aangeboden onder de MiFID II-vergunning. Investeerders die kwalificeren als niet-professionele belegger en investeren in obligaties die worden aangeboden door ZIB Beleggingsonderneming B.V. onder de MiFID II-vergunning vallen onder de Beleggerscompensatie: de garantie dat je je beleggingen tot maximaal € 20.000 terugkrijgt. Op de website van de De Nederlandsche Bank kun je meer lezen over de Beleggerscompensatie.

ECSP-vergunning
Projecten met een uitgiftebedrag tot € 5 miljoen worden door ZIB Beleggingsonderneming B.V. aangeboden onder de ECSP-vergunning (Europese Crowdfunding Service Provider-vergunning). Voor crowdfundingdiensten is wettelijk geregeld dat het geld dat je investeert niet valt onder de depositogarantieregelingen en ook het beleggerscompensatiestelsel is niet van toepassing.