Terug

Crowdfunding Awards 2019: prijs voor transparante portefeuillepagina!

22 januari 2020

Voor het tweede jaar op rij presenteert CrowdfundingCijfers.nl de Crowdfunding Awards. Op basis van data die door de crowdfunding platforms openbaar gepresenteerd wordt, kennen zij awards toe voor het grootste platform, de marktleider(s), snelle groeiers en transparante platforms. Ook voor 2019 hebben wij weer een award ontvangen: de award voor ‘’Transparante portefeuille 2019’’. Vorig jaar mochten wij ook een prijs in ontvangst nemen, namelijk in de categorie ‘’Snelle groeier 2018’’. Wij zijn trots dat wij weer een award toegekend hebben gekregen.

Waarom deze award?

Transparantie over de projectenportefeuille van een platform is belangrijk voor investeerders. Zo weet u namelijk waarin u gaat investeren en hoe het met de historie van een platform zit. Daarom werken wij maandelijks de portefeuillepagina van onze crowdfunding projecten bij om u inzicht te geven. Hierin zijn diverse overzichten opgenomen, zoals het totaal aan verstrekte leningen, eventuele betalingsachterstanden en afboekeningen en de openstaande bedragen van leningen en wat er is afgelost.  Het is ook mogelijk om de historie van de eerdere maandoverzichten in te zien. En daarnaast geven wij een toelichting op veelgenoemde termen in onze begrippenlijst. Naast onze portefeuillepagina houden wij onze investeerders ook graag betrokken door onze nieuwsbrieven en jaarlijkse bijeenkomsten.

Meer weten?

Crowdfunding is het investeren met of het uitlenen van bedragen door een grote groep investeerders aan particulieren of ondernemingen. Bij ons is er alleen sprake van het verstrekken van leningen aan ondernemingen. Samen met de andere investeerders vormt u de ‘’crowd’’. Nadat u een geldlening bent aangegaan, ontvangt u als investeerder per kwartaal of per (half) jaar uitbetaling van rente op de lening. Zowel de rente als de uitbetaling ervan verschilt per project. De afgelopen jaren zijn er diverse crowdfundingsprojecten geweest bij ZIB. Bent u ook op zoek naar een investeringsmogelijkheid? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe projecten en ontwikkelingen.