Terug

Verkoopgerucht Roompot in de media

24 oktober 2019

Roompot ziet ‘verkoopgerucht’ als compliment

Vorige week werd in diverse media (o.a. in het Financieel Dagblad van vrijdag 18 oktober 2019 en in de PZC) gemeld dat Roompot in de verkoop staat.

Volgens bronnen van het FD is de Franse investeringsmaatschappij PAI Partners een verkoopproces aan het voorbereiden en heeft daartoe al diverse bankiers en mogelijke kopers benaderd.

Daarmee zou Roompot voor de derde keer in tien jaar van eigenaar wisselen. PAI kocht Roompot in 2016 van de Nederlandse investeerder Gilde Buy Out Partners, die in 2011 in Roompot stapte.

Roompot heeft het bericht niet bevestigd, maar heeft wel gereageerd in de media. Roompot-woordvoerder Baptiste van Outryve geeft aan dat hij verrast is door het bericht en interpreteert het als een gerucht. Daarentegen is Roompot niet verrast als er interesse zou zijn in de onderneming. ,,Afgelopen jaren is er best wat vooruitgang gemaakt. Roompot is gegroeid en heeft goede resultaten behaald. Als dat succes tot geruchten leidt, dan is dat maar zo". De interesse in Roompot aanvaardt de onderneming dan ook als een compliment zegt hij tegen PZC.

In de afgelopen jaren heeft ZIB diverse beleggingsfondsen geplaatst waarbij parken of delen van parken van Roompot Vakanties onderdeel waren van de vastgoedportefeuille.