Terug

Center Parks Zandvoort, welke vorderingen zijn er?

5 juli 2019

De nieuwe attractie van Center Parks Zandvoort, de Wild Water River, begint al behoorlijk haar vorm te krijgen. Na zeven maanden bouwtijd stroomde afgelopen week voor het eerst water door de nieuwe (buiten) wildwaterbaan. Door de wildwaterbaan wordt straks een duizelingwekkende hoeveelheid water – maar liefst ruim 2.400.000 liter per uur – rondgepompt. Doordat de baan afwisselende uit brede en smalle delen bestaat, ontstaan er spectaculaire stroomversnellingen, voorzien van allerlei speciale effecten. Naar aanleiding van de eerste test worden er een aantal aanpassingen gedaan. En in de komende maanden wordt de baan verder afgebouwd. Naar verwachting zal deze in september 2019 in gebruik worden genomen.

Project Zandvoort
De bouw van de wildwaterbaan is onderdeel van de grootschalige vernieuwing van Park Zandvoort. Zo worden alle 428 cottages en de centrale faciliteiten vernieuwd. In 2018 heeft Zeeland Investments Beheer (ZIB) in een omvangrijk deel van het vakantiepark Zandvoort van Center Parcs geïnvesteerd. Particuliere investeerders konden in 2018 vanaf een relatief klein bedrag deelnemen, om de aankoop en vernieuwingen van 120 vakantiewoningen, het strandhotel en alle centrumvoorzieningen te financieren. Er is tegelijkertijd een langlopende huurovereenkomst aangegaan met Center Parcs. Het rendement voor de investeerder is 4% op jaarbasis.

Bezoek investeerders
Op 22 mei 2019 waren alle investeerders uitgenodigd voor een bezoek aan Center Parcs Zandvoort. Circa 25 investeerders bezochten die dag de vernieuwde cottages en hotelkamers en waren enthousiast over de nieuwe eigentijdse uitstraling die het nu heeft. In totaal zijn er 110 cottages conform planning opgeleverd. Na het hoogseizoen wordt er gestart met Fase 2 van de verbouwing en in januari 2020 zal Fase 3 van start gaan.

Foto: Centerparcs