Terug

ZIB Investments viert feestelijke opening in Waalwijk

22 januari 2024

Op vrijdag 19 januari zijn de appartementencomplexen van ZIB Waalwijk C.V. aan De Kroonweg in Waalwijk officieel geopend door wethouder Frank Spierings van de gemeente Waalwijk, in aanwezigheid van investeerders en relaties. Dankzij een investering van € 14 miljoen is er goede huisvesting gerealiseerd voor 400 internationale arbeidskrachten.

Frank Spierings, wethouder van economische zaken, opende samen met oud-wethouder Ronald Bakker symbolisch het complex door het starten van de timelapse van de bouw. Daarna kregen de aanwezigen een rondleiding door de gebouwen en de verschillende appartementstypes van de aanwezige welfare officers. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de bewoners van het vastgoed. Het complex bestaat uit vier appartementsgebouwen en een centrumgebouw met bijbehorend (parkeer)terrein en groenvoorziening voor de tijdelijke huisvesting van 400 internationale arbeidskrachten. De bewoners werken voornamelijk in de logistieke- en distributiesector bij bedrijven in de gemeente Waalwijk.

Het belang van goede huisvesting voor internationale arbeidskrachten
Het gehele complex wordt gehuurd door Labour Housing, onderdeel van OTTO Work Force. CEO Frank van Gool van OTTO Work Force sprak over het belang van goede huisvesting en de inzet van internationale arbeidskrachten voor Nederland. Vitale sectoren zoals de land- en tuinbouw, de voedingsindustrie, de logistieke- en distributiesector en de bouwnijverheid kunnen niet meer zonder internationale arbeidskrachten. Ze vormen een structureel onderdeel van de Nederlandse economie en maatschappij. Frank van Gool vertelde onder andere ook over het 'Deltaplan Arbeidsmigratie' wat oud-CU leider Gert-Jan Segers onlangs namens OTTO Work Force heeft gepresenteerd. Hierin wordt geconcludeerd dat we niet zonder arbeidsmigratie kunnen en worden vier voorstellen beschreven voor grip op arbeidsmigratie.  

Maatschappelijke investering
ZIB Investments heeft in 2023 het project te Waalwijk gepresenteerd voor maatschappelijke investering in huisvesting van flexibele arbeidskrachten. Er kon via obligaties worden geïnvesteerd tegen een vaste rente van 5% per jaar, met een deelname vanaf € 1.000. Hierbij werd er indirect geïnvesteerd in het vastgoed. Daarnaast konden investeerders ook rechtstreeks investeren in het vastgoedfonds ZIB Waalwijk C.V. tegen een verwacht rendement van 7% per jaar, dit was mogelijk vanaf € 100.000. 

Ook beleggen via ZIB Investments?
Jarenlange ervaring op het gebied van investeringen in recreatief- en maatschappelijk vastgoed in combinatie met persoonlijke aandacht en betrokkenheid, is kenmerkend voor ZIB Investments. ZIB Investments vormt al 25 jaar de schakel tussen ondernemers die financiering zoeken en beleggers die rendement op hun vermogen wensen. Bij ZIB Investments zorgen wij ervoor dat je zorgeloos kunt investeren! In 2024 verwachten we weer nieuwe beleggingsprojecten te kunnen aanbieden. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe beleggingsmogelijkheden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zodat je als eerste geïnformeerd bent.

ZIB Waalwijk-8 ZIB Waalwijk-6 ZIB Waalwijk-5

ZIB Waalwijk-7 ZIB Waalwijk-3 ZIB Waalwijk-9  

ZIB Waalwijk-10 ZIB Waalwijk-1 ZIB Waalwijk-2