Terug

ZIB Crowdfunding voor derde keer op rij award gewonnen

14 januari 2022

Al een aantal jaren rijkt Crowdfundingcijfers jaarlijks awards uit aan crowdfundingplatforms die bijzonder goed presteren. Zo worden er awards uitgereikt voor het grootste platform, marktleiders, snelle groeiers en transparante portefeuilles. Met trots kunnen wij melden dat wij voor de 3e keer op rij de award “Transparante portefeuille” hebben gewonnen. Samen met nog drie andere platforms heeft ZIB Crowdfunding deze award ontvangen.

Portefeuillepagina van ZIB Crowdfunding
De omschrijving van de award is: Platforms die in 2021 eens per maand of vaker inzicht boden in de status van hun lening portefeuille en gehanteerde definities en berekening toelichten. Bij ZIB hechten we dan ook veel waarde aan transparant zijn naar onze investeerders, zodat zij kunnen zien waarin ze investeren en hoe de historie van onze crowdfundingprojecten eruitziet. Onze portefeuillepagina wordt iedere maand bijgewerkt voor een actueel inzicht. Op deze pagina kunt u zien welke leningen er verstrekt zijn door ZIB Crowdfunding, hoeveel er is afgelost, wat de rente en het rendement is, eventuele betalingsachterstanden en afboekingen en een begrippenlijst.

Naast de portefeuillepagina worden investeerders die deelnemen in projecten ook periodiek op de hoogte gebracht van ontwikkelingen rondom hun investering, de rentebetalingen en aflosmomenten die plaatsvinden.

Crowdfunding in 2021
Uit een artikel van crowdfundingcijfers.nl blijkt dat er in het afgelopen jaar in heel Nederland voor € 730 miljoen is opgehaald via crowdfunding voor 15.700 verschillende projecten. Dit is een groei van 75% ten opzichte van 2020. In het begin van 2021 is er een flinke inhaalslag geweest, nadat in 2020 voor het eerst minder werd opgehaald dan het voorgaande jaar aan de gevolgen van het coronavirus. Het hele artikel kunt u hier lezen.

Ook beleggen door middel van crowdfunding?
Bent u benieuwd naar onze projecten waarbij deelname mogelijk was door via crowdfunding? Bekijk hier het hele overzicht. Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuwe beleggingsmogelijkheden? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief, zodat u als eerste geïnformeerd bent.