Terug

Aantal beleggende huishoudens met 12% gegroeid

23 november 2021

Het aantal beleggers is in het afgelopen jaar weer flink gestegen. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Retail Investor van Kantar. In Nederland zijn op dit moment bijna 2 miljoen beleggende huishoudens. In de afgelopen zes jaar zijn het aantal beleggers bijna verdubbeld.

Wie zijn de beleggers?
Uit het onderzoek blijkt dat de belegger steeds jonger wordt. Nieuwe beleggers die zijn begonnen in 2021 zijn gemiddeld 38 jaar, terwijl dit 10 jaar geleden gemiddeld zo’n 41 jaar was. Er beleggen ook steeds meer vrouwen. Van de beleggende huishoudens is 72% een man de hoofdkostwinner, maar door de nieuwe beleggers is dit gedaald naar 66%.

Hoe ziet 2022 eruit?
Beleggen blijft onveranderd positief. De grootste stimulans om te beleggen is de aanhoudende lage spaarrente. Een andere belangrijke drijfveer is dat vrienden en bekenden vertellen over dat ze zijn begonnen met beleggen. Naar verwachting zal in 2022 de groei van beleggende huishoudens blijven aanhouden. Van de niet-beleggers heeft 13% aangegeven van plan te zijn om te gaan beleggen.

Beleggen bij ZIB?
Wilt u ook rente ontvangen over een gedeelte van uw spaargeld? Klik hier om te zien of er momenteel projecten openstaan voor inschrijving of meld u aan voor onze nieuwsbrief. Zo bent u als eerste op de hoogte van nieuwe beleggingskansen!

Bron: persbericht Kantar d.d. 22 november 2021